Баница с готови кори
1 пакет кори за баница
4-5 яйца
50гр. краве масло
50 гр. олио
250мл. газирана вода
около 300 гр. твърдо бяло сирене
Намажете една средно голяма тава с малко олио по дъното и започнете да редите три кори за баница една върху друга, шепа натрошено сирене, пак три кори за баница и шепа сирене и така до изчерпване на корите, като завършите с последните три кори отгоре. После нарежете с остър нож баницата на квадрати. За да ви станат равномерни квадратите почнете да режете първо като прокарате мислена линия през средата на тавата и сетне режете равномерни ленти първо от ляво и после от дясно на тази линия. Сега сложете на котлона удобен за вас съд с дръжка, в който да подгреете олиото и кравето масло, но внимавайте не бива да запуши, защото после цялата баница ще ви замирише на изгоряло:) Казвам го не на шега, защото кравето масло много бързо изгаря при термична обработка, затова го и примесваме с малко олио. Следва да залеем с маслената смес баницата по прорезите като се стремим хубаво да проникне навсякъде, където сме прорязали с ножа.
Накрая разбиваме яйцата, доливаме им газираната вода и с тях заливаме цялата баница да покрие течността навсякъде.
Хубаво е с помощта на една лъжица да подвием крайчетата на корите по ръба навътре за да не остават да стърчат и да прегорят при печенето и да придобие баницата ни по-хубав вид
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути до получаването на златист загар.