Бисквитена торта с крем маскарпоне
1 кутия сирене маскарпоне
1 пакет и половна обикновени бисквити
1 пакет какаови бисквити
200 гр сладкарска сметана
1 ванилия
3 с. л. пудра захар
200 гр течен шоколад
200 гр прясно мляко за топене на бисквитките
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната,захарта и ванилията.
Разтопяваме течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.
Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити /като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко /един ред отгоре слагаме 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.
Втория ред се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне кафявите бисквитки и преди за сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми/за красота