Кулинарни тайни при приготвяне на боб

вход през zajenata.bg
213592

Бял боб в гърне

боб - 300 - 400 г бял, мазнина - 3 - 4 с.л., лук - 1 глава кромид или 1 стрък праз, чесън - 2 - 3 скилидки, чушки - 2 цели сухи 1 с.л. стрити, люти чушки - 1 брой, доматено пюре - 2 - 3 с.л., моркови - 1 - 2 броя, джоджен - 1 ч.л., чубрица - 1 ч.л., червен пипер - 1 с.л., черен пипер - на вкус

Накиснете предварително боба от вечерта в студена вода. Сварете го след това в една вода и я хвърлете.

Отново го сложете да се вари заедно с 3 с.л. олио, нарязаните моркови, накълцания лук и скилидки чесън, сухите цели чушки и лютата чушка.

Щом поври, добавете стритата чушка и останалите подправки (без червения пипер) заедно със сол на вкус.

Прехвърлете боба в гърне и го разбъркайте с доматеното пюре и червения пипер. Сложете капака и го печете във фурната за 2 часа на умерена температура.
 

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft