11 Юни 2012
39926
Грейпфрут
Принцип на действие:
Преди десетина години учените откриха в цитруса флавонида нарингин, придаващ на плода специфичния горчив вкус. Най-голямото му съдържание е в преградите между отделните парчета, които сме сигурни, че повечето от вас старателно отстраняват.
Биохимиците изясниха на себе си и на света, че нарингина подобрява обмяната на вещества и храносмилането, откъдето влияе и върху разпадането на мазнините.
За какво да внимаваме?
Цитрусите са едни от най-силните алергични продукти, така че трудно може да ги препоръчаме за постоянна употреба при борбата с килограмите. Но дори и тялото ви да е изключително толерантно към плода, малко са хората, радващи се искрено на горчивия му вкус.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари