Диети за пролетен тонус

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Диета с плодове и зеленчуци
60409

Диета с плодове и зеленчуци

Плодово-зеленчуковата диета е добре балансирана и богата на витамини. Не предизвиква остро чувство на глад и се понася добре. Прилага се в продължение на една седмица. Може да се повтаря не по-често от веднъж месечно.

Закуска: Приготвя се каша от овесени ядки и пшенични трици. Вземат се 1-2 лъжици пресети пшенични трици и се варят около 20 минути в 1 чаша мляко, покрити с капак. След това се добавят 1 лъжица овесени ядки и кашата се вари още десетина минути на слаб огън. Не се добавя захар. По желание кашата може да се подправи с щипка сол и съвсем малко зехтин. Закуската завършва с чаша ароматен билков чай без захар (от липов цвят, мента или маточина). Такава закуска съдържа само 200 ккал, но е много засищаща.

Обяд: Зеленчукова супа, приготвена с пилешки бульон. В кипящата вода се пуска готово кубче бульон и се добавят нарязани зеленчуци по избор (моркови, брюкселско зеле, карфиол, зелен фасул и т.н.). Супата се вари 20-25 минути на тих огън. След порцията супа за десерт се изяжда 1 ябълка или 1 чаша компот без захар.

Вечеря: Приготвя се салата от варени или сурови зеленчуци по избор, подправена с лимонов сок и съвсем малко зехтин и сол. Може да се приготви и сладка салата от моркови и ябълки с мед и орехи. Морковите и ябълките се нарязват на тънки ивички или се настъргват на едро ренде, смесват се с 1 чаена лъжичка мед и се поръсват със счукани орехови ядки.

Ако салатата ви се стори недостатъчна, може да изпиете чаша айран.

Преди лягане: Изпива се чаша натурален сок по избор.  

1 2 3
4
5 6
Още от "Съвети отслабване"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft