Рецепти за диетичен козунак за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Диетичен козунак с пълнозърнесто тесто
86256

Диетичен козунак с пълнозърнесто тесто

550 г пълнозърнесто пшенично брашно
кубче мая
5 жълтъка
60 г захар
60 г краве масло
чаша прясно мляко
50 г стафиди
малко ром
настъргана лимонова кора
пудра захар
сол
Начин на приготвяне:
• В брашното, изсипано на купчинка, направете кладенче и вътре натрошете маята. Полейте с малко прясно мляко, добавете 1 ч. л. захар, жълтъците и замесете меко гладко тесто.
• Покрийте и оставете да втаса за половин час.
• Накиснете стафидите в малко ром.
• В тестото направете малко кладенче, сипете вътре останалата захар, лимоновата кора, щипка сол, останалото прясно мляко и разтопеното, но не горещо масло. Разбъркайте с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда. Прибавете стафидите.
• Разделете тестото на три части, разточете ги на фитили и ги сплетете на плитка. Покрийте го и оставете да втасва около час и половина.
• Печете в загрята до 190˚ C фурна около 38 мин.
• След като изстине го поръсете с малко пудра захар.

1 2 3 4 5
6
7
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft