5 Декември 2012
25995
Никулден е точно по средата на Коледния пост
Как да си приготвите празничен рибник - рецепта
Как да си приготвите Никулденски шаран
Как да приготвите шаран на фурна
Как да приготвите Никулденска питка - рецепта
Как да си приготвите празничен рибник - рецепта
Празничен рибник
1кг шаран
4 -5 глави кромид лук
1 ч.ч. орехови ядки
2 -3 с.л. растително масло
магданоз и девесил
Шаранът се почиства, измива, посолява отвън и отвътре. Пълни се с плънка от задушен лук, смесен с ореховите ядки и подправките и отворът се зашива.
Пече се в намазана с масло тавичка, като отстрани може да се постави още нарязан лук, смесен с домати и подправки.
Пълненият шаран може да се увие в кора, разточена от обикновено тесто за обреден хляб.
Рибникът се пече в гореща фурна около 30 минути.
Празнични дни в България
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари