Как се приготвя Урамаки
Поставете лист нори върху подложката с лъскавата страна надолу. Разпределете 1 чаша от овкусения ориз равно, върху цялата повърхност. Обърнете, така че ориза да е към подложката.Разпределете 1/4 чаша от ориза върху водораслите в рамките на 7 сантиметрова лента около центъра, хоризонтално и в тънък слой.
Пълнежите се поставят над ивицата ориз, като те трябва да са плоски. Трябва да останат по 5 сантиметра рамка отгоре и отдолу на листа. Върху пълнежа се поставя от овкусената майонеза. Сушито се навива от долу на горе като се притиска и прави стегнато. Суши рулото се запечатва с горната празна ивица.
Ориза от външната страна може да се оваля в бели или черни сусамови семена. С назъбен нож, рулото се разрязва по вече описания начин за Маки суши.