1 Октомври 2012
60660
Винената киселина
Каква е историята на лимонтузуто
Как да разтворим лимонтузуто
Разтвор от лимонтузу може да добавите към всяко ястие или сос
Използва ли се лимонтузуто извън кулинарията
Какви са ползите от лимонтузуто
Лимонтузуто има способността да неутрализира нитратите
Каква е историята на лимонтузуто
Историята на тази киселина можем да проследим назад във времето, чак до 800 г, когато тя е получена за първи път от калиев тартарат. В древността той бил известен като винен камък (още тригия, тартар).
За предшественика на днешното лимонтузу трябва да сме благодарни на персийския алхимик Джабир ибн Хаян, който е допринесъл много по отношение на други подобни и основни химични процеси, които са приложими и в наши дни.
Всъщност съвременният процес за добиване на винена киселина/лимонтузу е открит през 1769 г. от шведския химик Карл Вилхелм Шееле.
Подправки
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари