6 Април 2012
384988
За да сте сигурни, че ще получите пухкав козунак
Каква мая да ползваме
Омесеното тесто с мая не се пече веднага
След първото втасване тестото се премесва още веднъж
След като тестото втаса повторно
Каква мая да ползваме
Едно пакетче суха мая е достатъчно за 500 g брашно. Важна особеност на сухата мая е, че тя се смесва с пресятото брашно и сухите продукти, а не се размива в течност. За да се активизира набухвателната функция на маята, е необходимо всички продукти да са със стайна температура, а не да са извадени току-що от хладилника. Течността (мляко или вода) също не трябва да е студена, а да е с температура около 37°C – хладка към топла. Колкото
повече размесвате тестото, толкова по-пухкав и „на конци” ще стане козунакът.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари