8 Ноември 2012
15817
Антиоксидантните свойства на червените боровинки
Какви витамини са открити в червените боровинки
Червените боровинки и пикочните пътища
Червените боровинки и борбата с рака
Червените боровинки и болестта на Алцхаймер
Червените боровинки и добрия холестерол
Какви витамини са открити в червените боровинки
Най-ефективният, съдържащ се в диви плодове – токотриенол, рядко срещана форма на витамин Е, беше открит в червената боровинка. Този антиоксидант е 40 – 60 пъти по-ефективен от токоферол, най-често срещаната форма на витамин Е. От всички натурални масла, това от червената боровинка съдържа най-голямо количество от въпросния антиоксидант. Забележителни са големите количества желязо, както ниският гликемичен индекс.
Със своя капацитет за обезвреждане на кислородните радикали от 9,584 единици за 100 g, червената боровинка е сред най-консумираните храни в САЩ.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари