23 Март 2012
100658
Тибетците са разделяли продуктите на „топли” и „студени”. Това обаче не е имало никакво отношение към температурата на приеманата храна. Според древните лекари, топлите храни са имали способността да „стоплят” тялото и да го предпазват от болести, а „студените” - унищожават причинителите на заболяванията.
![Какво ни съветват Тибетците за храната която консумираме](https://i.zajenata.bg/images/1/big_49176c0a70bbd0b7c7a717650e501719.jpg)
За ламите е закон – на едно хранене не трябва да се ядат повече от два продукта
Как да се храним по тибетски
Към студените продукти древните тибетци
Повечето видове месо, тибетските лечители причисляват
Традиционната тибетска медицина препоръчва да се употребява не месо, а подправки
За джинджифила се смята, че затопля стомаха и черния дроб
Тибетските лекари препоръчват три важни подправки
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари