Няколко кулинарни съвети за Великденската трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво трябва да знаем за приготвяне на тестото
85765

Какво трябва да знаем за приготвяне на тестото

За тестото:
То трябва да се приготвя в добре затоплено помещение.
Намажете предварително съда, в който ще замесвате тестото, с масло или мас – така брашното няма да полепва по стените.
Ако тестото лепне по ръцете ви (дървената лъжица), намажете ги с олио.
Ако го месите с мас, можете да отстраните миризмата й с 1-2 с.л. лимонов сок.
За да се получат козуначени „конци“, тестото трябва да се меси продължително – до появата на мехури. А за да бухне козунакът, замесеното тесто трябва да се „удари“ 100 пъти в масата.
Омесеното и „бито“ тесто оставяме да втаса, намазано с олио, след което отново го премесваме.
То втасва по-бързо, ако в него се пъхнат няколко макаронени тръбички.
Оформеното козуначено тесто във вид на плитка или руло трябва да заема 1/3 от обема на формата (тавата), за да има място за втасване.
Козунаците се месят редки или твърди. По-редките могат да се пекат само във форми. Те са по-шупливи и по-леки. По-твърдото тесто може да се плете на плитки и да му се придават различни форми.
Козунаците се пекат в умерена фурна. Познава се, че са добре опечени, като ги боднете с клечка, по която не трябва да остане сурово тесто.

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft