26 Декември 2011
29617
Какво трябва да знае потребителя за опаковката на продукта
Какво трябва да знаем за етикетите а храните
Какво трябва да знаем при храните внос
Какво трябва да знаем за срока на годност на храните
Пазарувайте от регламентирани производители и търговци.
Поддържайте високо ниво на хигиена
Какво да правим кагато потребителят се усъмни в храната
Когато купуваме храна да обърнем внимание за срока на годност
Какво трябва да знаем за срока на годност на храните
Потребителите трябва внимателно да прочитат срока на годност на всеки хранителен продукт, който купуват, както и условията за съхранение, посочени от производителя на самия етикет. Те следва да се спазват стриктно, тъй като от това зависи запазването на качеството на храната и нейната безопасност. За пресните и охладените храни от животински произход, като меса, месни продукти и заготовки, малотрайни колбаси, млечни продукти, риба и рибни продукти, субпродукти и др., препоръчителното съхранение е в хладилник при температура от 0°С до 4°С, в рамките на указания срок. Замразените храни се съхраняват във фризер при температура не по-висока от минус 18°С до деня на тяхната консумация, спазвайки указания на етикета срок.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари