27 Юни 2017
120972
Картофи по селски
Картофи с кашкавал на фурна
Картофи с грах
Картофи с гъби бърза рецепта
Пълнени картофи във фолио със сирене
Картофи с крема сирене и сос
Пататник лесна рецепта
Картофи със зехтин на фурна
Картофи с грах
- 1 буркан стерилизиран грах (800 г)
- 5-6 бр. картофи
- 1/3 ч.ч. олио
- 2 глави лук
- 2-3 с.л. домати от консерва
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 кубче пилешки бульон
- магданоз
- 3-4 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера се слагат нарязаните на големи кубчета картофи, заливат се с вода колкото да ги покрие и се слагат на котлона да омекнат на бавен огън. През това време се запържва в тиган нарязания на ситно лук и доматите с олиото. След като картофите са готови се прибавя граха от буркана със сока му, запръжката, кубчето бульон и черният пипер. Долива се и 200-300 мл вода. Накрая се сгъстява с разбитото брашно с малко вода и се нарязва магданоза. По желание може да се сложи чесън.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари