![Кестени конфитюр](https://i.zajenata.bg/images/3/big_6d5ba1169bc9c185d0b9ec40e0a16891.jpg)
Салата с кестени
Кестени в гювечета
Варени кестени
Печени кестени
Супа от кестени и тиква
Кестени конфитюр
Крем с кестени и прясно мляко
Сладкиш с кестени и мед
Кестени конфитюр
кестени - 1 кг.
сол - 1 ч.л.
резене - семена 1 ч.л.
захар - 800 гр.
вода - 16 мл.
ванилия - 2 пакетчета
ром - 1 к.ч.
Поставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените).
Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят. Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.
Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня. След като се разтопи захарта, добавете смлените кестени, разбъркайте добре и варете 30 – 40 минути. Добавете ванилията и рома и разбъркайте добре. Изсипете горещата смес в сухи буркани и го затворете добре.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари