Кифлички рецепти

вход през zajenata.bg
243820

Кифлички с конфитюр

 ПРОДУКТИ:

Яйца - 6 бр.
Прясно мляко - 2 ч.ч.
Брашно - 1.5 кг
Олио - 12 с.л., може и мас
Мая - 1/2
Захар - 300 гр.
Коняг - 30 мл.
Лимонова кора - от 1 лимон
ПРИГОТВЯНЕ:

Затопляме една чаша прясно мляко и в нея разбиваме маята и добавяме от брашното докато стане на каша.

Останалото мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка докато захарта се разтопи. Оставя се да изстине.

Пресява се брашното в тавата, в която ще се меси, прави се кладенче и в него се добавят млякото със захарта, предварително разбитите яйца, мазнината, втасалата мая и настърганата кора от лимона.

Получената смес се меси докато стане средно твърдо тесто, след което го покриваме с кърпа и се оставя да втаса на топло.

От втасалото тесто оформяме топчета, които разточваме на малки кори. Поставяме конфитюра в средата и се завива към върха. Получените кифлички ги оставяме малко да втасат, след което и се нареждат в тавичка и се пекат до зачервяване на 220 градуса.

Преди печене е добре се намажат с малко жълтък и олио.

Готовите кифлички могат да се поръсят с пудра захар. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft