Когато готвите ориз
Когато готвите ориз , който ще сервирате с пикантно ястие, не го солете. Така той ще контрастира с пикантните подправки. Така правят готвачите в Тайланд и в Китай, за да е по-вкусно.
Ако искате да добавите подправки във виното, трябва да знаете, че ванилия, кафе-мока, шоколад и канела са твърде тежки за виното. За него са по-подходящи карамфил и индийско орехче.
Варените зеленчуци съдържат точно толкова витамин А, колкото и когато са в сурово състояние. За да го усвои организмът обаче, му трябва някаква мазнина, най-добре е да ги смесите със зехтин.
Въпреки традицията десертът да се яде накрая напоследък се лансира тенденцията той да се сервира в минивариант преди основното ядене. Смята се, че аперитивът, придружен с малък десерт, убива вълчия апетит.