Когато започнете да печете телешкото
Когато започнете да печете телешкото, не го слагайте на вече загрят тиган или фурна.Пуснете на слаб огън да се готви, като се топли заедно с печката. Така няма да изгори отвън и да остане прекалено сурово отвътре. Принципът е, че перфектната пържола е леко алангле в средата си и добре изпечена във външността, но крайният резултат е въпрос на вкус. За да остане сочно, а да не се сбръчка и да дразни с жилавостта и сухотата си, няма да сбъркате, ако полеете дъното на съда с бяло вино. В последствие при процеса на печене поливайте с малко вода или още по-добре – вода с изстискан в нея лимон и бяло вино. Никога не печете на много силен огън. Друг трик е, ако печете на тиган или скара, да обръщате често месото, за да може да усвоява равномерно поетата температура.