12 Декември 2011
26429
Пробиотиците са наши приятели
История на пробиотиците
От какво предпазват пробиотиците
Къде участват пробиотиците
Могат да ли пробиотиците да предпазват и от диабет.
Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици
Къде да съхраняваме пробиотиците
Пробиотиците като хранителни добавки
Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици
Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици . Безспорно – млечните храни, по-точно – млечнокиселите продукти. Кисело мляко, кефир, прясно мляко с добавени пробиотици, айран, сладки ацидофилни млека (т.нар йогурт). По време на ферментацията пробиотиците променят вкуса, аромата и консистенцията на млякото. Млечните продукти, от своя страна, намалят въздействието на стомашния и жлъчния сок, като по този начин предпазват пробиотиците от стомашната киселина, така че да могат да осигурят безпрепятственото им придвижване до червата, където те напълно разгръщат лечебния си потенциал. Млечнокиселите храни съдържат лактобацилус ацидофилус, лактобацилус булгарикус, стрептококус термофилус; бифидобактерии, и др.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари