Защо е полезен В3 - Ниацин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кои храни са източници на витамин B3
42697

Кои храни са източници на витамин B3

Хранителните добавки, фокусирани върху намаляването на холестерола и промяна на метаболизма на мазнините обикновено включват витамин B3 във формата на никотинова киселина. Витамин B3 под формата на никотинамид е също широко достъпна добавка.

Отличен източник на витамин B3 са гъбите и риба тон. Много добри източници са: говежди черен дроб, камбала, аспержи, морски водорасли, еленово месо, пиле и сьомга. Като цяло месото и рибата са по-добър източник на ниацин, отколкото растителните продукти. Постното месо, свинското месо, скаридите, кравето мляко също са много богати на ниацин. Оризът, триците, слънчогледовите семена, целината, ряпата, цвеклото, бадемите също съдържат витамин В3.

1 2 3 4 5
6
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft