Коледни шоколадови бадемки
Продукти:
200 g накълцани бадеми
50 g сушени цитрусови плодове
300 g натурален или млечен шоколад
настъргана кора от портокал
1 амп. есенция лимон Dr. Oekter
½ ч.л. коледна смес от подправки*
Приготовление:
Запечете до златисто накълцаните бадеми в тиган с незалепващо покритие, накълцайте сушените цитрусови плодове, настържете кората на портокала и разтопете шоколада на водна баня. При разтопения шоколад добавете всички останали съставки и объркайте до хомогенна смес.
С две чаени лъжици оформете малки купчинки от получената маса върху застлана с хартия за печене тава и оставете бадемките да се охладят напълно и шоколадът да се втвърди.
Може да поръсите портокаловата кора отгоре, вместо да я сложите в сместа.
По желание сглобете от бадемките елхички (за целта ги направете с различна големина и оставете малко от шоколада за „лепило” )