Какво да сготвя набързо за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лесна супа топчета-Петък
1158781

Лесна супа топчета-Петък

1 средна глава лук (около 50 г)
1 среден морков
3-4 картофа
2 с.л. домати от консерва
3-4 с.л. олио
1/2 к.ч. ориз
1/2 топка фиде

за топчетата
250 г кайма (за около 35-40 бр топчета) 
чубрица
черен пипер
кимион
сол
за застройката
1 яйце
200 г кисело мляко
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне
Започваме с овкусяването на каймата с подправките. Омесваме каймата и оформяме малки топчета.
Нарязваме лука и моркова на малки кубчета и ги задушаваме в мазнината. Когато омекнат, прибавяме към тях, нарязаните на кубчета картофи. След около 2-3 минути добавяме наситнените домати. Посоляваме леко зеленчуците и прибавяме около 1,5л гореща вода. Когато супата кипне, добавяме топчетата, които предварително сме оваляли в брашно. Намаляваме степента на котлона до умерена към слаба. Когато супата е почти готова, добавяме измития ориз и фидето. След като оризът и фидето набъбнат, отместваме супата от котлона и застройваме. Постепенно добавяме част от бульона към застройка, докато се изравнят температурите им. След това, на тънка струйка и при непрекъснато разбъркване, изсипваме застройката в тенджерата със супата. Овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Поднасяме супата гореща. По желание поръсваме с още магданоз и подправяме с оцет или лимонов сок.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft