Манов мед при здравословно хранене
Мановият мед има голямо значение за здравословното хранене. Чаша билков чай може да бъде подсладен с лъжичка ароматен манов мед. Медът може да замени захарта при сладкишите - в тази рецепта например спокойно можете да използвате манов мед – дребни сладки с кафе и мед. Българската кухня добре познава мириса на печени ябълки, дюли и всякакви плодове. Какво по-добро съчетание на запечени плодове с манов мед. Пробвайте печена тиква и я запечете с манов мед и орехи. Класика!Традиционният тиквеник за Бъдни вечер може да бъде подсладен със мед – ето рецептата тук. Ошав също можете да приготвите с мед. Българската църква разрешава и по време на пост да се консумира мед. Той е една от любимите съставки в шоколада, който приготвят Мария и Венсан. С мед можете да овкусите също риба и тя да получи приятна и ароматна карамелена коричка.