Наблягайте на храни богати на витамини А и С
Храните, на които наблягате – за есенния сезон те трябва да са богати на витамини А и С, които се борят с вирусите. Желателно е да се заредите и с повече витамин Е, който е мощен антиоксидант. Включете в менюто си мляко, масло, яйца, а от месните ястия избирайте такива с черен дроб. Сега е моментът да се облагодетелствате от даровете на есента. Ябълките снабдяват организма с нужното количество витамин С и засищат глада. Освен това ще са ви от полза, ако се борите с никотиновата зависимост. Гроздето също е богато на витамини В и С и прочиства тялото от натрупалите се токсини. Полезно е още за костите и кръвоносните съдове. Морковите зареждат с витамини А и С, отразяват се добре на гърлото и бронхите. А Карфиолът и зелето съдържат минерали и омега-3 мастни киселини, освен това гонят умората. С чесън гоните бактериите и подсилвате имунната система.