Основни ястия – рецепти за разделно хранене
Основни ястия – рецепти за разделно хранене
1. Пилешки хапки с тиквички
2 средни пилешки бутчета (може да ги замените с парчета пилешки гърди)
150 г пресни печурки
1 тиквичка
1 зелена салата
1 морков
1 с.л. ябълков оцет
4 с.л. соев сос
½ ч.ч. пилешки бульон
1 ч.л. джинджифил
Нарязвате пилешкото месо на хапки , като махате кожата. Поръсвате ги с джиджифила и ги поливате със половината от соевия сос. Запържвате в предварително загрята мазнина. Изваждате ги от олиото и на тяхно място слагате нарязаните тиквичка и морков. Пържат се 2 минути и при тях се добавя пилето, после и нарязаните печурки. Добавя се останалият соев сос. Залива се с пилешкия бульон и се оставя да ври 2-3 минути, след което се поръсва с оцет. След като течността се изпари, хапките се изваждат и се поставят върху листата от зелева салата. Поръсва се с магданоз.