Супа със зеленчуци и броколи за разделно хранене
1. Супа със зеленчуци и броколи
1 чушка
500 г броколи (ако не може да намерите пресни ги заменете с 300 г замразени)
1 глава лук
2 моркова
2 картофа
1 глава целина
6 с.л. олио
½ ч.л. естрагон
1 ч.л. сол
щипка семе от копър.
Накъсайте броколите на малки розички и ги оставете да престоят във студена вода около 10 минути. Отцедете. Нарежете целината, лука, стъблата на броколите и картофите на купчета, поставете в литър и половина студена вода, посолете и сложете да се кипне. Варете 15 минути и пасирайте. За съвсем малко запържете в олиото семената от копър, настъргания морков и чушката , нарязана на дребно. После при сместа се налива 1 ч.ч. топла вода и се слага при пасираните зеленчуци. Добавят се броколите и естрагона. Вари се 10 минути. По желание при сервиране може да се добави по 1 с.л. заквасена сметана.