5 Април 2012
28141
Пуканките, когато са направени от натурално отгледана царевица и без добавяне на трансмазнини, са полезни и здравословни. Това звучи успокоително за всички, които обичат, заредени с купа пресни пуканки, да седнат пред телевизора. Ново изследване показва, че пълнозърнестото хрупкаво лакомство съдържа повече полифеноли - полезни антиоксиданти - отколкото някои плодове и зеленчуци.
Количеството полифеноли в пуканките се оказало до 300 мг
Нивото на полифеноли в пуканките е високо
Обвивката на царевичните зърна съдържа антиоксиданти и фибри
Пуканките за микровълнова не са за предпочитане
Яденето на пуканки не трябва да е извинение
Пуканките са хрупкава бърза закуска
Порция пуканки задоволява 70% от дневната доза пълнозърнести храни
От кого се финансира проучването
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари