Патладжани с настърган кашкавал
Продукти: патладжани – 4, настърган кашкавал - 5 супени лъжици, яйца – 3, пилешко филе /сварено/ - 250 г, краве масло - 2 супени лъжици, майонеза - 150 г, чесън - 2-3 скилидки, копър - 1 връзка, сол на вкус
Измитите патладжани разрежете на две части по дължина, извадете внимателно семената и част от меката част, натопете ги за 5 минути в подсолена вода и ги отцедете през гевгир. В длъбнатинките сложете приготвената плънка - два вида. Пилешкото филе нарежете на малки кубчета, подправете го с майонезата, смесена със счукания чесън. Вторият вид фарш: нарежете на дребно твърдо сварените яйца и ги смесете с кравето масло и настъргания кашкавал. Сложете фаршированите патладжани в тавичка и ги печете в загрята до 160 градуса фурна 15-20 минути. Украсете готовото ястие с копър.