Пикантен сандвич с пармезан и лайм
за маслото:
250 г масло
кора от 1 лимон
кора от 1 лайм
2-3 глави арпаджик
2 скилидки чесън
1 бр. зелена люта чушка
2 с.л. магданоз
по желание сол, черен пипер
50 гр сирене Пармезан
за сандвича:
2 филийки тостерен хляб
1 парче шунка
краставица
морков
чери домат
Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Настъргват се на ситно корите на лимона и лайма, които предварително се обливат с гореща вода, за да развият аромат. Лютата чушка се почиства от семето, арпаджикът и чесънът се обелват. Нарязват се на много ситно или се пюрират. Към пюрето се добавя накълцаният на ситно магданоз, сол и пипер, настърганите кори и Пармезан. Всичко се обърква с мекото масло. Филийките се намазват с маслото, между тях се слага резена шунка. Втората филийка се намазва и отгоре и върху нея се нареждат парченца краставичка и морков, а в средата се слага чери доматче издълбано и напълнено с маслото.