Пикантни пилешки хапки стил KFC
1 бр. пиле
около 2 л растителна мазнина (за пържене)
1 бр. яйце
250 мл прясно мляко
200 г брашно
2 и 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. натриев глутамат
1/8 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. сода
За маринатата:
2 с.л. сол
2 с.л. кашерна сол (едра нейодирана сол, но може и обикновена)
4 с.л. натриев глутамат
1/8 с.л. чесън на прах
1/3 ч.ч. пилешки бульон на прах
5 ч.ч. вода
Смесете съставките и мариновайте порциите пиле за 24 часа в хладилника. Загрейте мазнината във фритюрник до 185 С. В купа разбийте яйцето с млякото. В друга купа смесете останалите съставки за хрупкавата панировка. Извадете парчетата пиле от маринатата и ги подсушете с хартиени салфетки. Потопете парче пиле в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйчената смес и пак в брашното. Уверете се, че месото е покрито обилно с панировката. Оставяйте оваляните парчета пиле в чиния, докато не оваляте всичките. След това пържете в сгорещената мазнина, като ги поставяте едно по едно в нея. Пържете 4 парчета пиле едновременно за около 12-15 минути или докато станат златисто-кафяви. Обръщайте ги от време на време, за да се изпържат равномерно. Когато са готови, ги оставете за около 5 минути върху хартиени салфетки, за да попият излишната мазнина.