Пилешки хапки със сметана
пилешко месо - 3 - 4 пържоли
сметана - 1 кофичка заквасена, голяма
топено сирене - 1 опаковка, по избор
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
пармезан - 2 с.л. настъргано сирене
галета - 2 с.л.
мащерка - стръкове прясна
босилек - 1 - 2 щипки сух, може и пресен
сол
черен пипер
мазнина
лимони - 1 брой
Нарежете охладеното пилешко на хапки. Овкусете го с изцеден лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Загрейте мазнина в тиган и и сложете пилешките хапки да се запържат. Разбъркайте и когато са готови добавете настърган пармезан и галета. Запържете за минута и ги махнете от котлона.
В отделен съд загрейте прясното мляко с готварската сметана. Нарежете топеното сирене на парчета. Ако сосът не е достатъчно гъст, може да го сгъстите с 1 с.л. нишесте. Щом сметановият сос кипне, добавете подправките.
Най-накрая изсипете нарязаното топено сирене, разбъркайте за секунди и махнете.
Поднесете пилешките хапки, поляти със сметановия сос и зелена украса по желание (див лук, зелена чушка, магданоз)