Пиле с ориз и чесън
200гр ориз
2 пилешки бутчета
2 пилешки бульончета
1 глава или 3-4 стръка лук
сол и черен пипер на вкус
300гр. кисело мляко
5-6скилиди чесън
1с.л. майонеза
олио
Начин на приготвяне:
В нагрятото олио се запържва ориза докато придобие бял тебеширен цвят. След това се изсипва лука и той се запържва. Налива се 400мл вода и двете бульончета. Ври докато поеме водата. Бутчетата се запържват отделно до зачервяване. В тава се изсипва приготвения ориз, бутчетата и още 400мл вода. Пече се на фурна около 180 градуса. Като поизстине се обезкостява месото и се накъсва или накълцва на ситно, омесва се с ориза.
От киселото мляко, майонезата и счукания чесън се приготвя сос, който се овкусява с черен пипер и сол. Сервира се топло и полято със соса.