Пилешки крилца рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки крилца мариновани
437098

Пилешки крилца мариновани

1 кг пилешки крилца
За маринатата:
1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. кимион, 1 и 1/2 с.л. червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 с.л. сушен риган, подправка за пиле
2 с.л. сладък соев сос
1 с.л. соев сос
2 с.л. сушен магданоз
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. разтопен мед
3 с.л. олио или зехтин
За коричката:
1 ч.ч. галета
50 г сусам
45 г кубети с вкус на пиле или солени бисквити по избор

Приготвя се марината от всички изброени продукти за нея, като мазнината, лимоновия сок и меда се слагат най-накрая. Пилешките крилца се измиват добре. Накисват се в готовата марината, разбъркват се добре с ръка и се оставят да престоят в нея около 2-3 часа. Кубетите се смилат или се начукват на ситно. Смесват се с галетата и сусама. Крилца се овалват в галетната смес и се нареждат в намазнена тава. Добавя се 1 и 1/2 ч.ч. вода или бульон, като се внимава да не се отмие галетната смес. Крилцата се пекат в предварително загрята фурна, на средна температура около 30 минути. Пет минути преди края на печенето, тавата се сваля най-долу във фурната и се допича така.
Сервират се със сос по желание. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft