Пилешки крилца мариновани
1 кг пилешки крилца
За маринатата:
1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. кимион, 1 и 1/2 с.л. червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 с.л. сушен риган, подправка за пиле
2 с.л. сладък соев сос
1 с.л. соев сос
2 с.л. сушен магданоз
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. разтопен мед
3 с.л. олио или зехтин
За коричката:
1 ч.ч. галета
50 г сусам
45 г кубети с вкус на пиле или солени бисквити по избор
Приготвя се марината от всички изброени продукти за нея, като мазнината, лимоновия сок и меда се слагат най-накрая. Пилешките крилца се измиват добре. Накисват се в готовата марината, разбъркват се добре с ръка и се оставят да престоят в нея около 2-3 часа. Кубетите се смилат или се начукват на ситно. Смесват се с галетата и сусама. Крилца се овалват в галетната смес и се нареждат в намазнена тава. Добавя се 1 и 1/2 ч.ч. вода или бульон, като се внимава да не се отмие галетната смес. Крилцата се пекат в предварително загрята фурна, на средна температура около 30 минути. Пет минути преди края на печенето, тавата се сваля най-долу във фурната и се допича така.
Сервират се със сос по желание.