13 Януари 2012
39347
Как да изберем райска ябълка
Кой не бива да се храни с райска ябълка?
Маска с райска ябълка за повяхнала кожа
Маска с райска ябълка за мазна кожа
Маска с райска ябълка за суха кожа
Приложение в кулинарията на райската ябълка
Лекарствени свойства на райската ябълка
Приложение в кулинарията на райската ябълка
Обикновено райската ябълка се яде сурова, като узрее напълно. Някои предпочитат да я поливат с лимонов сок, да й добавят сметана и захар. Но меката й част може да се използва за салати, често я смесват със сладолед или кисело мляко, използват я при печене, в желета, пудинги, мусове, правят от нея мармалад и сладко. Пюрираната мека част на райската ябълка може да се смеси със сметана или извара, с портокалов сок, мед и щипка сол - така ще получите доста необичаен дресинг за салати.
В много страни е особено популярна сушената райска ябълка. От този плод правят вино и бира. Впрочем в Япония от нея се приготвя саке. Печените семена на райската ябълка могат да заменят кафето.
Още от "Съвети за кожата"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари