Приложението на каперсите в кулинарията
За запазването на специфичния вкус и аромат на каперсите
Каперсите са богати на протеини, витамин C, фибри, йод...
Какви са лечебните свойства на каперсите
Запарката от кората на растението се прилага при неврози
При кои заболявания не се препоръчват каперсите
Приложението на каперсите в кулинарията
След като бъдат обрани, каперсите се изсушават на слънце и се мариноват близо 3 месеца в оцет, вино и саламура (за да придобият тъмнозелен цвят и плътна консистенция) или просто се поставят в сол за продажба в магазинната мрежа. Така мариновани, каперсите придобиват наситен лимонов вкус, подобен на зелените маслини, който ги прави подходяща добавка за салати, заливки, сосове, паста, топли и студени ястия, туршии, зеленчуци, различни видове меса (и особено риба), а много често хората ги консумират директно от буркана.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари