Как се приготвя италианско песто

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за песто с босилек
64836

Рецепта за песто с босилек

Продукти:
• 2 връзки босилек ( 60 гр. )
• 3 скилидки чесън
• 200 мл. зехтин
• 100 гр. кедрови ядки
• 100 гр. настърган пармезан
• сол и черен пипер

Босилекът и кедровите ядки се смилат в кухненски робот или с пасатор. Добавя се чесънът и отново се разбива, докато стане на паста. По малко се излива зехтина. Разбърква се добре. Накрая се прибавя пармезана, сол и черен пипер на вкус.
Песто може да се приготви и в хаванче. Първо се стрива много добре босилекът. Слагат се кедровите ядки и чесънът. Стриват се в хаванчето, докато стане хомогенна маса. Сместа се прехвърля в купа. Добавят се останалите продукти. 

1 2 3 4
5
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft