Свинско с и картофи и зелен боб
свинско месо - 500 г без кост
картофи - 1 кг
зелен фасул - 400 г
лук - 1 глава
чесън - 4 скилидки
моркови - 1 брой
пащърнак - 1 брой
целина - 1 неголяма глава
олио - 4 с.л.
магданоз - 1/2 връзка
сол
черен пипер
червен пипер - 1/2 ч.л.
Нарежете свинското на парчета и го запържете за кратко в сгорещеното олио. След това в тенджера под налягане се прехвърля месото заедно с нарязаните картофи, морков, целина, пащърнак, зелен боб, лук и чесън.
Долейте вода до покриване на продуктите, посолете и сложете да се вари със затворен капак за 15 минути.
Оставете да се охлади, махнете капака и прибавете олиото на запърженото месо, черния пипер, червения пипер и сложете на котлона отново да заври. Поднесете свинското с картофи със ситно нарязан магданоз.