Рецепти за пролетни супи

вход през zajenata.bg
108148

Спаначена крем-супа

1 кг пресен спанак или 700 г замразен
2 скилидки чесън, счукани
500 мл зеленчуков бульон
100 г сирене горгондзола или рокфор
100 мл сметана
сол, черен пипер
индийско орехче (по желание)
За крутоните:
3 филии пълнозърнест хряб за тостер
сол
мащерка
За чипса от цвекло:
1 бр. червено цвекло, на много тънки шайби
2 с.л. брашно
Допълнително:
зехтин

Крутоните: Филиите се нарязват на кубчета, изпържват се в 1 с.л. зехтин, поръсват се с мащерка и сол.
Чипс: Шайбите цвекло се овалват в брашно и се изпържват до хрупкавост.
Супата: Спанака се почиства и нарязва на едро, чесъна се нарязва на ситно. Запържват се в 3-4 с.л. зехтин. Доливат се бульона, сметаната и черен пипер, вари се 10-15 минути. Пасира се. Слага се натрошеното сирене и се оставя да се стопи. Едва тогава се слага сол (и евентуално индийско орехче).
Сервира се с крутоните и чипса. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft