Рецепти за сурова туршия

вход през zajenata.bg
2713338

Сурова туршия за 10 дни

зелени домати

моркови
карфиол
краставички
чесън - обелени скилидки
люти чушки - "рибки" /по желание/
ЗА САЛАМУРАТА
вода - 4 литра
сол - 250 г
оцет - 250 мл
захар - 1 с.л. /по желание/

В три литрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за 1 буркан 3 литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft