Телешки рулца рецепта
Необходими продукти: парче телешки шол, бекон, кисела краставичка, пипер, кашкавал соев сос, бяло вино, черен пипер; за гарнитурата – картофено пюре
Начин на приготвяне: първо трябва да нарежете телешкото месо на филии . Внимателно разчуквате месото и го поставяте в съд, като го заливате със соев сос, вино, поръсвате го с черен пипер. Всички парчета престояват в тази марината за 10 часа.
После ги отцеждате и във всяка от пържолките слагате парче бекон, резен чушка (най-добре печена), резен краставица, малко кашкавал. Завивате пържолата и внимателно я овързвате с конец, за да се стегне, но внимавайте да не прережете месото. Запържвате в сгорещен тиган с мазнина.
Трябва да изпържите рулцата от всички страни. Сервирате в чиния заедно с картофеното пюре. Ако желаете, може след като рулцата са готови, да запържите до кафяво лучени кръгчета и да ги добавите към гарнитурата.