Тиквички в буркани рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тиквички в буркани без варене
272334

Тиквички в буркани без варене

Съставки

  • тиквички – 8 бр.
  • чесън – 8 - 10 скилидки
  • вода – 2 ч. ч.
  • сол – 1/ 2 ч. ч.
  • лозови листа
  • магданоз
  • копър
  • люти чушки – 2 бр.
  • целина – 1 стрък
  • ябълков оцет – 5 ч. ч.
  • захар – 4 ч. ч.
  • семена – от синап 1 с. л.
  • семена – от копър 1 ч. л.

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици. 

Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва. 

Приготвя се саламурата като в тенджерата със соления разтвор се сипват захарта, оцетът, синапеното и копъровото семе. Добавят се стръковете целина и леко разрязаните люти чушки и саламурата се вари около 5 минути. 

В предварително затоплени буркани се слагат по 2 - 3 скилидки чесън и 1 - 2 клонки копър и се пълнят почти до горе с тиквичките. 

Тиквичките се заливат със саламурата и се покриват с пресен лозов лист. 

Накрая се слага клонка пресен магданоз и бурканите се затварят. 

Стерилизират се за 10 минути, след това се подсушават, обръщат се с капачките надолу и се оставят да изстинат. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft