Рецепти за хляб в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Хляб с моркови в машина за хляб
425634

Хляб с моркови в машина за хляб

150 мл вода
или прясно мляко
120 г разтопено краве масло

150 г ситно настъргани моркови
2 ч. л. ванилова захар
150 г захар
10 г сол
400 г брашно
200 г счукани орехи
4 г суха мая
или 12 г прясна мая
няколко капки бадемова есенция (по желание)
или настъргана кора на един портокал (по желание)
Приготвяне:

• Маята се разтваря в топла вода (прясно мляко) и се добавя захарта.
• Оставя се настрани за около 5-10 минути.
• Пресява се брашното и се добавя маята, морковите, орехите, ваниловата захар, есенцията и маслото.
• Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя солта.
• В намаслена купа се поставя тестото и се покрива.
• Оставя се да втаса за 1 час.
• Поставя се във форма за печене.
• Пече се в предварително загрята фурна на 175 С на средно ниво около 50 минути.
• Ако върха на хляба започне да прегаря се покрива с алуминиево фолио или силиконово килимче.
• Сладкият хляб с моркови се поднася, нарязан на филии.
• Всички продукти се поставят според указания ред в инструкциите към машината Ви.
• Хлябът с моркови се пече на програмата "Сладък хляб" или "Френски хляб".  

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft