8 Октомври 2012
39692
За полезните свойства на ядките
Ядките са полезни в борбата с коремните мазнини
Ядките са полезни за кръвоносните съдове
С ядките си набавяме важни хранителни вещества
Ядките поддържат здравето на мозъка
Ядките са полезни за кръвоносните съдове
Ядките съдържат аминокиселината аргинин, който подпомага разширяването на кръвоносните съдове и свободния приток на кръв. Изследване на Американския колеж по хранене откри, че консумиращите ядки са по-малко застрашени от хипертония и високи нива на „вреден“ холестерол. Хапващите дървесни ядки също са с по-нисък риск от развитие на абдоминално затлъстяване, високо кръвно налягане и холестерол. Повечето ядки съдържат предимно здравословни мазнини - моно- и полиненаситени. Сред най-полезните ядки за сърцето са фъстъци, бадеми, лешници, орехи, някои кедрови ядки. Не трябва да се прекалява с консумацията на бразилски орехи, макадамия и кашу, поради по-високата им масленост, поясняват експерти.
Здравословно хранене
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари