29 Ноември 2011
113389
Вземете пресни яйца, намажете ги с мас, за да се запушат порите им
Намажете яйцата с белтък
Наредете яйцата в сандъче и ги посипете с дървена пепел
Сложете яйцата в мрежа за пазар
Яйцата се варят като се залеят със студена вода
Яйца на очи добиват много добър вкус
Когато варите пресни, но пукнати яйца
За да станат бърканите яйца шупливи
Разбитият белтък, когато не може да се сгъсти
За да се избегне пукването на яйцата
Как жълтъкът трябва да се запази за няколко дни
За да се отдели белтъкът лесно, без да се разкъса жълтъка
Избягвайте да биете белтъци, както и жълтъци, в алуминиев съд
При разбиване в емайлиран съд
Как да стъстим майонезата
Как се рзмразяват замръзнали яйца
Яйцата се варят като се залеят със студена вода
Яйцата се варят като се залеят със студена вода и се сложат на огъня. Времето за продължителността на варенето се отчита от момента на възвирането на водата. Меки, рохки яйца, на които белтъкът трябва да остане течен, се варят три минути, рохки яйца, чийто белтък трябва да бъде малко твърд,се варят 4 минути; умерено твърди яйца се варят 5 минути, а много твърдите яйца се варят 6 минути. Сварените яйца, докато са още горещи, се слагат в студена вода, за да се обелят лесно и да не потъмнее белтъкът.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари