Вкусно агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
49794

Агнешки пържоли на грил

4 агнешки пържоли, отрязани от бута заедно с парче кост
2 лъжици олио
черен пипер
сол
Сос:
250 г зелено цариградско грозде
300 г вода
15 г масло
1 лъжица захар
лимонова кора
1 лъжичка ситно нарязана мента
щипка счукана канела

Начукваме леко агнешките пържоли, намазваме ги с олио, посоляваме, поръсваме с череп пипер и поставяме под силно нажежен грил. След 2-3 минути обръщаме, намаляваме топлината и печем около 10 минути. При това ги обръщаме от време на време. Поднасяме агнешките пържоли веднага със сос от цариградско грозде.
Приготвяне на соса: Отстраняваме околоцветията и дръжчиците от гроздето и го задушаваме във вода до омекване. Разбиваме, пасираме през цедка, поставяме отново в съда, прибавяме маслото и захарта и подгряваме. Накрая прибавяме ситно нарязаната лимонова кора и подправките. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft