Пикантно агнешко
800 - 900гр. обезкостена агнешка плешка
сол и пипер на вкус
1/4 ч.чаша брашно
1 средна глава лук, накълцана наситно
2 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.джинджифил на прах
1/2 ч.л.сол
1/4 ч.л.канела
1 морков, нарязан на кубчета
1 буркан консервирани домати
1 ч.чаша пилешки бульон
сокът от 1/2 лимон
Начин на приготвяне: Почистете месото от излишната мазнина и нарежете на малки парчета. Поръсете със сол и пипер, след което оваляйте в брашно. Запържете в малко зехтин или олио, заедно с лука, докато месото покафенее, бъркайте отвреме навреме.
Добавете останалите продукти и оставете ястието да заври. Намалете огъня, покрийте съда и оставете да къкри около час, до омекване на месото.
Сервирайте с ориз, варен кус кус или картофено пюре.