Вкусно агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
49754

Пикантно агнешко

800 - 900гр. обезкостена агнешка плешка
сол и пипер на вкус
1/4 ч.чаша брашно
1 средна глава лук, накълцана наситно
2 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л.кимион
1/2 ч.л.джинджифил на прах
1/2 ч.л.сол
1/4 ч.л.канела
1 морков, нарязан на кубчета
1 буркан консервирани домати
1 ч.чаша пилешки бульон
сокът от 1/2 лимон
Начин на приготвяне: Почистете месото от излишната мазнина и нарежете на малки парчета. Поръсете със сол и пипер, след което оваляйте в брашно. Запържете в малко зехтин или олио, заедно с лука, докато месото покафенее, бъркайте отвреме навреме.
Добавете останалите продукти и оставете ястието да заври. Намалете огъня, покрийте съда и оставете да къкри около час, до омекване на месото.
Сервирайте с ориз, варен кус кус или картофено пюре. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft