Агнешко, пълнено със спанак
1 агнешко бутче, обезкостено
1/2 кг. замразен или пресен спанак
3 скилидки счукан чесън
2 яйца, разбити
6 ч.чаши крутони
1 глава лук, накълцана наситно
1/2 ч.чаша вода
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
5 - 6 стръка целина, накълцана на ситно
1 ч.чаша настърган кашкавал
4 - 5 с.л.зехтин
3 с.л.листа пресен босилек, накъсан
1 ч.л.сушен розмарин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Задушете в мазнина лука, целината и чеъсна, до омекване.
В купа смесете спанака, разбитите яйца,магданоза, босилека и черния пипер.
Добавете задушените лук, чесън и целина в купата.
Изсипете настъргания кашкавал и крутоните.
Изсипете сместа върху месото, разпределете я равномерно и оформете руло. Завържете с конец. Намажете месото обилно с масло и поръсете с розмарина.
Печете в тавичка на 170 - 180 градуса 2 часа, с малко водичка на дъното (около 1 ч.чаша).
Преди да разрежете месото, го оставете на стайна температура около 20 минути.