3 Август 2012
1244086
Пикантна лютеница
Бабина рецепта за лютеница без варене
Айвар
Домашна лютеница
Печена лютеница
Лютеница с много зеленчуци
Лютеница без варене
Лютеница с патладжани
Домашна лютеница
Печена лютеница
Айвар
10 кг червени капии
3 кг патладжан
600 мл олио
сол
Чушките се измиват, изчистват от семенниците и хубаво се изтръскват от семената, изпичат се и обелват. Оставят се в наклонена тава да се отцедят за около 1 час от тъмния сок. Патладжана се измива и изпича цял, обелва се и той се оставя да се изцеди като чушките.
Смилат се прокудите с машинката за месо. В съда в който ще варим наливаме олиото и го загряваме, след което изсипваме смлените зеленчуци. Вари се докато много се сгъсти при непрекъснато бъркане. Айварът е готов когато следата оставена от бъркалката бавно се затваря след нея. Посоляваме на вкус и събираме в сухи бурканчета. Стерилизира се 20 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари