Апетитка и лютивка рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Апетитка с чорбаджийски чушки, или чушки сорт рибки
518470

Апетитка с чорбаджийски чушки, или чушки сорт рибки

2 кг чорбаджийски чушки или чушки сорт рибки
3 кг домати или 1.5 кг доматено пюре
1 кг моркови
3 глави чесън
магданоз
За марината:
1 и 1/2 ч.ч. оцет
1 и 1/2 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. чаша сол
аспирин

Доматите се смилат с машинка, с помощта на която се отделят семките и обелките. Слагат се на котлона да се изварят наполовина от първоначалното количество или се използва готово доматено пюре (ако пюрето е солено, когато се слага солта, да се внимава да не се пресоли). В тенджера се слагат продуктите за марината и когато заври, се пускат измитите чушки за 1-2 минути, да променят цвета си. Изваждат се, а в течността се слагат нарязаните на шайби моркови, изварените домати или доматеното пюре и се вари 15-20 минути. Сваля се от котлона, добавят се чушките, скилидките чесън и нарязаният на ситно магданоз. Насипват се в буркани от 400 г и във всеки буркан се слага по 1/2 аспирин. Затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути. Изваждат се и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft